Voetbal

De Bruyne verdraait knie en wacht op verdict: hoeveel maanden staat hij aan de kant?

Rode Duivel scheurt knieligament tijdens training bij Manchester City

- Kristof Terreur - Bron: Het Laatste Nieuws
1 ▶ Kevin De Bruyne verscheen gisterenavond met een brace op de première van een nieuwe documentaire over Manchester City. © Photo News

Hij schreeuwde het uit. En niet veel later pikkelde hij op krukken rond door de Etihad Campus. Een scheur in de laterale ligamenten houdt Kevin De Bruyne (27) minstens twee maanden aan de kant. Net in een seizoen waarin Manchester City plande zijn marathonman wat meer te sparen. Domper.

'Alles of niets.' Over de première van Manchester City's prestigieuze Amazon Prime-documentaire over het kampioenenjaar hing gisteravond een donkere schaduw: de zware knieblessure die Kevin De Bruyne tijdens de ochtendtraining had opgelopen. Volgens ooggetuigen ging zijn kreet door merg en been. Een signaal dat het ernstig was. De Duivel verdraaide de rechterknie en beschadigde daarbij het laterale ligament, zo bleek uit de eerste onderzoeken.

Momenteel pikkelt hij rond op krukken. De komende dagen ondergaat De Bruyne nog bijkomende tests in Manchester en in Barcelona, bij de Catalaanse huischirurg Ramón Cugat, maar bij City gaan ze uit van een onbeschikbaarheid van twee tot vier maanden.

nieuws

cult

zine