WK 2018

Courtois: "Er is maar één weg en die gaat gewoon naar de finale"

- Redactie - Bron: ANP, Radio 1
1 © REUTERS

België won "op wilskracht" in de kwartfinale van het WK voetbal van Brazilië. Dat zei verdediger Toby Alderweireld meteen na afloop van de wedstrijd in Kazan. Thibaut Courtois was dan weer bijzonder strijdvaardig: er is maar één weg, en die loopt via de finale, klonk het.

"Iedereen zegt dat wij de gouden generatie zijn. Dat brengt druk met zich mee", aldus Alderweireld. "In deze wedstrijd hebben we het waargemaakt. Op wilskracht, en met een beetje geluk, dat wel.

"Sommige jongens huilden na het laatste fluitsignaal. We hebben alles gegeven om dit te bereiken. Sommigen van ons konden bijna niet meer en hadden kramp maar gooiden zich toch nog voor het schot van de tegenstander. Dat was heel mooi. Laten we even genieten. En dan de focus op de volgende wedstrijd tegen Frankrijk."

Courtois: "Er is maar één weg"

Ook Thibaut Courtois was uitermate tevreden met de geleverde prestatie. "Dit was een fantastische prestatie. We hebben geweldig goed gespeeld in de eerste helft. Het klopte allemaal bij ons. We verdedigden goed en speelden sterk. Brazilië had het moeilijk met onze tegenaanvallen. 

"Na de rust was het moeilijker. Logisch, want Brazilië is aanvallend sterk en kwam ook. Maar we hebben het gehaald. Iedereen had het na de groepsfase over de moeilijke weg. Er is maar één weg en die gaat gewoon naar de finale."

Martinez: "Ik hoop dat iedereen in België fier is"

"Dit zijn momenten om te koesteren", aldus bondscoach Roberto Martinez. "Ze hebben fantastisch gespeeld en nooit opgegeven", legde hij uit. "Ze hebben Brazilië, een enorm sterk team, hen niet laten domineren. Ik hoop dat iedereen in België heel fier is. Dit is zo'n bijzondere groep jongens. Het zijn zij die de wedstrijd bepaald hebben, niet ik."

"We hebben ons systeem de voorbije twee dagen veranderd", vervolgde de bondscoach. "De jongens hebben dat meteen aanvaard en opgepikt. Ze hadden de drang om te winnen. Ik kan niet meer fier zijn. Dit is zo'n bijzonder gevoel. Brazilië verslaan in de Wereldbeker... Het is een ongelooflijke belevenis. Ik hoop dat iedereen dat beseft en koestert. We gaan ons nu klaarmaken voor de halve finales. We zullen er staan."

nieuws

cult

zine