Voetbal

Courtois beleeft ware nachtmerrie in Camp Nou

Belgische doelman slikt vijf goals in eerste Clásico met Real Madrid

2 Thibaut Courtois. © AP

De Clásico kent geen genade. Real Madrid-sluitstuk Thibaut Courtois beleefde een nachtmerrie in Camp Nou met vijf tegengoals. Hopen dat de nieuwe trainer straks beterschap brengt.

Sommige matchen zijn groter dan de spelers die erin figureren. Ook zonder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo schreef de Spaanse titanenstrijd weer een memorabel verhaal. Uit het oogpunt van Thibaut Courtois helaas met dramatische afloop. Liefst vijf keer mocht de Rode Duivel de bal uit zijn netten vissen. Zo'n handjevol overkwam hem nog maar twee keer eerder in zijn carrière. En mogelijk het frustrerendste van allemaal: telkens was Courtois kansloos. De totale balans van Courtois in zeven wedstrijden bij Barcelona luidt: 0 zeges, 19 tegengoals.

Share

Liefst vijf keer mocht de Rode Duivel de bal uit zijn netten vissen. Zo'n handjevol overkwam hem nog maar twee keer eerder in zijn carrière. En telkens was Courtois kansloos

Barcelona kende zelfs zonder zijn nummer 10 een hoogdag. De eerste treffer kwam er na een ouderwetse tikitaka-aanval langs dertig stationnetjes en met Philippe Coutinho als eindpunt.

nieuws

cult

zine