Voetbal

Chinese club gijzelt Rode Duivel Carrasco

Dalian houdt paspoort van Rode Duivel in na vechtpartij met ploegmakker

1 Yannick Carrasco kwam dit seizoen uit voor het Chinese Dalian Yifang. © Imaginechina

Een club die het paspoort van een speler inhoudt. Rode Duivel Yannick Carrasco (25) maakte het de voorbije weken mee in China bij Dalian Yifang. Reden: een vechtpartij met een ploegmaat. Publieke excuses in een onlinevideo moeten nu de gemoederen bedaren.

Yannick Carrasco zit nog steeds vast in China door paspoortproblemen. De Rode Duivel kreeg de voorbije week van zijn team Dalian Yifang geen toestemming om naar België te reizen en zich bij de nationale ploeg te melden voor de dubbele interland tegen IJsland en Zwitserland. De oorsprong van het probleem is een vechtpartij op training tussen Carrasco en zijn ploegmakker Jin Pengxiang.

Share

‘Er loopt geen enkele gerechtelijke procedure tegen Yannick. Ook de cowboyverhalen dat Yannick zijn ploegmakker zwijggeld zou hebben betaald, zijn totaal uit de lucht gegrepen’

Makelaar Christophe Henrotay

Bij dat opstootje vielen er rake klappen en brak Carrasco de neus van de 28-jarige verdediger. De knokpartij dateert al van augustus, maar werd nu pas openbaar nadat Carrasco en zijn entourage gisteren een filmpje lanceerden waarbij onze landgenoot zich verontschuldigt bij Pengxiang voor de schermutseling en de gevolgen ervan.

nieuws

cult

zine