Voetbal

CEO Pro League mag aanblijven maar moet voortaan binnen de lijntjes kleuren

1 Marc Coucke (links) en Pierre François. Die laatste maakte zich omstreden in de zaak-Moeskroen, maar weet de dans te ontspringen. © Photo News

Pierre François blijft vooralsnog aan als CEO van de Pro League en lid van de onafhankelijke expertencommissie die het voetbal 'zuiverder' moet maken. Hij krijgt wel de dwingende boodschap om voortaan binnen de lijntjes te kleuren.

Pierre François mag zijn functies bij de Pro League behouden. Leest u even het persbericht mee: "De algemene vergadering bevestigt unaniem het vertrouwen in Pierre François en is van oordeel dat hij kan blijven functioneren als CEO van de Pro League. Op een na alle clubs bevestigden hem ook in zijn functie als lid van het Expert Panel."

Share

Zo blijft alles vooral bij het oude. Exact wat Coucke wilde. Want François vervangen, zou tijd vragen. En tijd heeft Coucke niet

Meer uitleg krijgt het voetbal niet. "We blijven werken", dat soort holle uitspraken. Maar de Pro League, waar men de voorbije weken graag uitpakte met een roep om meer 'transparantie', gaf gisteren geen inhoudelijke toelichting.

nieuws

cult

zine