sport

Brons voor Kaat Van der Meulen in scratch

- Bewerkt door: Sven Van Malderen - Bron: Belga

Ook op de vierde dag van het EK baanwielrennen in Anadia viel België in de prijzen. Kaat Van der Meulen veroverde brons in de scratch voor juniores. Bij de beloften viel Moreno De Pauw in hetzelfde nummer net naast het podium.

De juniores blijven het schitterend doen in Portugal. Kaat Van der Meulen moest in de scratch met Claudia Cretti en Natasha Grillo enkel twee Italiaanse meisjes laten voorgaan. Jesse Vanenbulcke finishte als zesde. Voor Van der Meulen was het al de derde medaille. Eerder was de renster uit Bambrugge ook al goed voor zilver in de puntenkoers en ze behoorde ook tot het viertal dat brons veroverde in de ploegenachtervolging.

Enkel de mannelijke beloften moesten eerst kwalificaties afwerken. Moreno De Pauw en Otto Vergaerde, die zijn serie won, doorspartelden die moeiteloos. In de sterk bezette finale werd de kaart De Pauw getrokken. De Waaslander deed het ook uitstekend, maar finaal viel net naast het podium. De Wit-Rus Anton Muzychkin won voor de Franse prof Bryan Coquard en de Ier Ryan Mullen. Otto Vergaerde werd negentiende.

In de juniorenrace toonde de Rus Maxim Andreev zich de snelste van het pak. Matthias Oseï Vertez legde beslag op de achtste plaats, Matthias Van Beethoven eindigde als achttiende.

Bij de beloftes ten slotte finishte Shauni Corthout op de elfde plaats en werd Sarah Inghelbrecht vijftiende. Hier veroverde de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri de Europese titel.

cult

zine