GYMNASTIEK MANNEN

Belgische turners dan toch naar testevent in Rio

- Bewerkt door: Femke Brosens - Bron: Belga
1 Jimmy Verbaeys © BELGA

Het Belgische mannenteam mag dan toch deelnemen aan het olympisch testevent in het turnen, dat in april in het Braziliaanse Rio de Janeiro gehouden wordt. Dat heeft GymnastiekFederatie Vlaanderen (GymFed) vandaag laten weten.

Share

Dit moet het Belgische mannenteam, dat de laatste jaren een duidelijke progressie heeft gemaakt, ongetwijfeld een boost geven

GymnastiekFederatie Vlaanderen

België was op het voorbije WK nog zeventiende geworden en greep zo net naast een ticket voor het testevent, waar nog vier plaatsen om deelname aan de Spelen te verdienen zijn. Het team van Wit-Rusland gaf donderdag echter forfait en daarmee schuift België op naar de zestiende plaats. De teams die op het WK tussen plaatsen negen en zestien eindigden krijgen op het Testevent een ultieme kans om alsnog naar de Spelen te mogen.

Op het WK van eind oktober vorig jaar in Glasgow sprokkelden Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) en Siemon Volkaert (GymMAX) 336,192 punten bij elkaar. Dat was de beste teamprestatie in de geschiedenis van het Belgisch mannenturnen, maar net niet voldoende voor een plaats bij de eerste zestien.

Op basis van de wedstrijden in Stekene (5 maart) en de World Cup in Stuttgart (18 maart) zal de ploeg samengesteld worden", klinkt het. "Een mooie wending na de ontgoocheling van de net niet-selectie in Glasgow. Dit moet het Belgische mannenteam, dat de laatste jaren een duidelijke progressie heeft gemaakt, ongetwijfeld een boost geven", aldus GymFed.

De mannen turnen hun wedstrijd op 16 april. Het Belgische meisjesteam wist zich tijdens het WK met een elfde plaats rechtstreeks te plaatsen en turnt op 17 april.

nieuws

cult

zine