sport

Belgisch marathonkampioen Dries Corrijn pakt zilver in Dalsland Kanot Marathon

Dries Corrijn, de nationale kampioen kajak marathon, was de enige Belg die in het Zweedse Dals Langed deelnam aan de internationale Dalsland Kanot Marathon 2017, een race die meetelt voor de algemene ranking van de World Series. Corrijn, vorig jaar winnaar van die prestigieuze kajakcompetitie, bekleedt daarin momenteel een vierde plaats.

Het parkoers van de befaamde Dalsland Marathon telt 55 km en vier portages, stroken die de peddelaars hun peddel en boot al dragend en lopend zo snel mogelijk moeten proberen te overbruggen.

Deze race is langer dan de andere marathons en dat lag Dries Corrijn wel. De Gentenaar moest zich in de slotfase enkel gewonnen geven voor Joakim Lindberg - niet toevallig want de Zweed won ook de editie 2016.

Corrijn finishte vierentwintig seconden na Lindberg en telde meer dan één minuut voorprong op nummer drie Joep Vanbakel, lid van het nationale Nederlandse Marathon Team.

Emil Torstensson, vorig jaar zilver in deze Marathon, finishte als vierde op bijna vijf minuten na onze landgenoot. Ondanks die puike tweede plaats blijft Corrijn vierde in de ranking van de World Series, omdat hij de voorbije maanden wegens een kwetsuur en om financiële reden niet aan alle marathons kon deelnemen.

nieuws

cult