Voetbal

Belgisch dynamiet in Premier League

Batshuayi staat voor jaar van de doorbraak, Lukaku moet voor goals zorgen

Bij de start van de Premier League zijn alle ogen gericht op onze spitsen. Michy Batshuayi van Chelsea krijgt op de openingsspeeldag zijn kans tegen Burnley. Van Romelu Lukaku, de duurste zomertransfer van Manchester United, worden bij zijn entree op Old Trafford meteen goals verwacht.

2 © Photo News

Zijn aanvaller van 60 à 80 miljoen euro is nog niet fit. Alvaro Morata heeft conditioneel nog wat goed te maken. Dus legt Chelsea-coach Antonio Conte alle hoop bij Michy Batshuayi (23). Door zijn mindere prestatie, zondag in de Community Shield tegen Arsenal, keek zijn trainer heen. Tegen Burnley staat Batshuayi gewoon weer in de basis.

Conte zou er graag nog een spits bij halen, maar Batshuayi heeft hem tijdens de voorbereiding en op training wel overtuigd. Hij is volwassener geworden. Vorig seizoen pikte de Rode Duivel de tactische instructies niet altijd even goed op. Hij werkte hard, en met de glimlach, maar werd daarvoor karig beloond. In de Premier League verzamelde hij slechts een tweehonderdtal minuten, hoofdzakelijk als invaller voor een paar minuten. Helemaal in de schaduw van de ondertussen verbannen Diego Costa.

zine