WK Rusland

Argentijnse voetbalbond leert journalisten flirten

1 © AFP

De Argentijnse voetbalbond ligt onder vuur nadat ze een handboek verspreidde gericht op journalisten die komende zomer naar de wereldbeker voetbal in Rusland trekken. Vooral het hoofdstuk 'Hoe indruk maken op Russische vrouwen' kan op weinig begrip rekenen. 

'Zorg dat je er proper uitziet, goed ruikt en smaakvol gekleed bent' of ' behandel vrouwen als waardevolle personen'. Het zijn slechts twee van de flirt-tips die de Argentijnse voetbalbond geeft aan journalisten die in juni met hen mee richting Rusland trekken. In een poging die journalisten voorbereid aan de aftrap te krijgen, organiseerde de voetbalbond infosessies waarbij de aanwezigen een handboek kregen. Met daarin dus ook een hoofdstuk 'Hoe indruk maken op Russische vrouwen'. Daarin schrijven de voetbalbobo's onder andere dat Russische vrouwen heel mooi zijn en dat er dus heel wat mannen er enkel op uit zijn met hen naar bed te gaan. "Misschien willen zij dat ook, maar vergeet daarbij niet dat ze zich ook belangrijk en uniek willen voelen." 

Per ongeluk

Toen Nacho Catullo, één van de aanwezige journalisten, een foto van het bewuste hoofdstuk op het internet gooide, stak meteen storm van protest op. Dat ging ook bij de voetbalbond niet onopgemerkt voorbij want al tijdens de infosessie stormde een personeelslid binnen om alle handboeken op te halen. Toen die even later opnieuw werden uitgedeeld was het flirt-hoofdstuk verdwenen. De voetbalbond verontschuldigde zich ondertussen en liet weten dat het hoofdstuk 'per ongeluk' werd afgedrukt.

nieuws

cult

zine