Voetbal

Antoine Griezmann viert goal in Europa League-finale met spottende dans uit 'Fortnite'

1 Antoine Griezmann na zijn eerste goal in de Europa League-finale. © Photo News

De Fortnite-rage, een van de grootste gamehypes van het moment, verovert de professionele sportwereld. Gisteren was het Antoine Griezmann van Atletico Madrid, die met de beroemde overwinningsdans uit het spel uitpakte na zijn doelpunt tegen Madrid in de finale van de Europa League.

De 27-jarige voetballer is een grote fan van het videospel; hij plaatst geregeld Fortnite-video's op Instagram. Dat spel raakte vooral bekend door de spottende overwinningsdansjes die spelers kunnen doen als ze een team verslaan, en die een fenomeen werden op sociale media.

Het is niet de eerste keer dat Griezman tijdens een wedstrijd zo'n dans uitvoert  maar wel de eerste keer dat hij dat doet tijdens zo'n grote match met een miljoenenpubliek.

Griezmann is overigens niet de enige topsporter die zijn tegenstanders op de 'Take the L'-dans trakteert. Vorige week voerde bokser Teofimo Lopez de Fortnite-dans nog uit nadat hij zijn opponent knock-out geslagen had. Om de vernedering nog wat groter te maken, voegde hij er nog een achterwaartse salto aan toe.

zine