Tennis

Anderson bereikt finale Wimbledon na partij van ruim 6,5 uur tegen Isner

1 Kevin Anderson en John Isner groeten elkaar na de wedstrijd. © REUTERS

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8) heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de finale van Wimbledon na een heroïsch duel met de Amerikaan John Isner (ATP 10). Het werd 26-24 in de vijfde set van de op één na langste wedstrijd ooit op de All England Club.

De 32-jarige Anderson haalde het na een uitputtende vijfsetter van de één jaar oudere Isner: 7-6 (8/6), 6-7 (5/7), 6-7 (9/11), 6-4 en 26-24. Het duel tussen de twee opslagkanonnen duurde maar liefst 6 uur en 35 minuten.

In de finale neemt Anderson het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 21) en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1). Die wedstrijd staat later op de dag op het programma.

Share

Het was erg zwaar aan het einde, maar iemand moest winnen"

Kevin Anderson.

Tweede finale

Anderson schakelde in de kwartfinales titelverdediger Roger Federer (ATP 2) uit. De Zuid-Afrikaan staat voor de tweede keer in de finale van een grandslamtoernooi. Vorig jaar verloor hij in de eindstrijd van de US Open van Rafael Nadal. Tot dit jaar was zijn beste resultaat op de All England Club de vierde ronde (2014, 2015 en 2017).

"k weet niet wat ik moet zeggen. Het was erg zwaar aan het einde, maar iemand moest winnen", aldus Anderson. "Ik leef erg mee met John. Als je zo'n lange partij verliest, is dat niet leuk. Hij heeft een geweldig toernooi gespeeld en ik heb veel van hem geleerd in mijn loopbaan."

De boomlange Isner sneuvelde in de tweede ronde bijna tegen Ruben Bemelmans (ATP 104), die twee matchballen kreeg maar uiteindelijk na een vijfsetter onderuit ging. 

nieuws

cult

zine