Column
Hans Vandeweghe

Als het om de prijzen gaat, koersen er geen Belgen meer vooraan

"Een wielercarrière wordt niet afgemeten aan een Omloop of Le Samyn, maar aan het aantal prijzen in monumenten en in grote rondes"

3 Hans Vandeweghe. © Bob Van Mol

Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.

Als we nu ook al geen Luxemburgers kunnen bijhouden op de fiets, wordt het dan geen tijd voor collectieve euthanasie van het Belgische (lees Vlaamse plus Gilbert) wielrennen? Dat las ik ergens in een reactie en ik moest erom lachen. Bob Jungels is een Luxemburger die rijdt voor een Belgische ploeg en met Luxemburg hebben wij Belgen een band. Eigenlijk is dat een stuk België, met al die Belgische postbusbedrijfjes en dat Belgische geld dat daar geparkeerd is, maar dat willen ze daar niet geweten hebben.

Share

Eigenlijk is Luxemburg een stuk België, met al die Belgische postbusbedrijfjes en dat Belgische geld dat daar geparkeerd is

Ooit was zelfs QuickStep een Luxemburgse ploeg, maar dat wist niemand en dat was ook de bedoeling want dat was fiscaal- en sociaal-technisch opportunisme. Daar is Patrick Lefevere ook behoorlijk voor op de vingers getikt, dat even terzijde.

nieuws

cult

zine