Tennis

Alison Van Uytvanck uitgeschakeld op Wimbledon

1 Alison Van Uytvanck. © Photo News

Alison Van Uytvanck (WTA 47) is er niet in geslaagd om voor het eerst in haar carrière de kwartfinales van Wimbledon te bereiken. De Grimbergse verloor maandag in de vierde ronde van de Russische Daria Kasatkina (WTA 14). Na 2 uur en 5 minuten stond de 6-7 (6/8), 6-3, 6-2 op het scorebord van court 18.

Van Uytvanck, die eerder titelhoudster Muguruza wipte, heeft geen revanche kunnen nemen voor de nederlaag die ze twee weken geleden al opliep tegen Kasatkina op het gras van Eastbourne. Toen won de Russische met 5-7, 6-4 en 6-1.

Van Uytvanck begon uitstekend aan de match. Ze kwam 2-0 en 4-2 voor, maar Kasatkina brak telkens terug. Uiteindelijk moest een tiebreak uitsluitsel brengen en daarin toonde Van Uytvanck zich net iets beter (8-6).

In de tweede set ging het gelijk op tot het zesde game. Toen forceerde Kasatkina een nieuwe break (4-2), een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf (6-3).

De beslissende derde set keek Van Uytvanck meteen tegen een 0-2 achterstand aan. Bij 5-1 kreeg de Russische twee matchballen, maar die kon de Belgische nog wegwerken. Bij de derde matchbal was het wel prijs voor Kasatkina: 6-2.

In de kwartfinales neemt de 21-jarige Kasatkina, die getraind wordt door Philippe Dehaes, het op tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA 10). De ex-nummer 1 van de wereld haalde het met 6-3 en 7-6 (7/5) van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 56).

nieuws

cult

zine