Fraude Belgisch voetbal

Advocaat Sven Mary scherp over gerecht: "De onderzoeksrechter kent het dossier niet"

1 Advocaat Sven Mary. © BELGA

Sven Mary, advocaat van spelersmakelaar Karim Mejjati, schoot met scherp op het gerecht bij het verlaten van het gerechtsgebouw in Tongeren. "De onderzoeksrechter kende het dossier niet", zei hij voor de camera's van VTM Nieuws.

Mary vraagt zich af waarom in "dergelijk belangrijk dossier" het gerecht er niet in slaagt de "zaak organisatorisch te regelen". Zo zou de onderzoeksrechter het dossier niet kennen.

Het federaal parket heeft de zaak volgens Mary onderschat. “Als men dat aan een onderzoeksrechter overlaat die het dossier niet kent, dan lijkt me dat een organisatorisch probleem en dan moeten de rechterlijke macht en de protagonisten daar even stil bij staan."

Rap-rap-rap

“Het moet allemaal rap-rap-rap gaan”, fulmineerde Mary. “Het moet vooruitgaan met de geit maar als het over zo’n belangrijke beslissingen over iemand zijn leven gaat moet het niet vooruitgaan met de geit maar moet het met kennis van zaken gebeuren.”

Advocaat Mary begrijpt niet waarom het nu allemaal zo snel moet gaan, terwijl het parket gisteren maar tot 18.30 uur werkte, terwijl men dan ook wat later had kunnen werken.

Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine