Fraude in het voetbal

Acht verdachten in onderzoek voetbalfraude verschijnen volgende week voor KI in Antwerpen

1 Kris Luyckx, advocaat van spelersmakelaar Mogi Bayat, die in beroep ging tegen de verlenging van zijn aanhouding. © BELGA

Acht verdachten in het onderzoek naar de voetbalfraude verschijnen op vrijdag 26 oktober om 10 uur voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen. Dat werd donderdag vernomen bij het hof van beroep.

De raadkamer in Tongeren besliste dinsdagavond om de aanhouding van negen verdachten met één maand te verlengen. Vier van die verdachten - spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoksi, Maria Bolgojevska (de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic) en financieel directeur van voetbalcub KV Mechelen Thierry Steemans - mochten wat de raadkamer betrof met een elektronische enkelband hun voorhechtenis thuis uitzitten.

Het federaal parket ging echter in beroep tegen dat elektronisch toezicht, waardoor de vier toch in de gevangenis moeten blijven tot de kamer van inbeschuldigingstelling zich over het beroep gebogen heeft. Dat gebeurt volgende week vrijdag.

Ook topscheidsrechter Bart Vertenten, makelaar Mogi Bayat, Olivier Somers van KV Mechelen en ex-advocaat Laurent Denis zullen dan voor de KI verschijnen. Zij gingen in beroep tegen de verlenging van hun aanhouding door de raadkamer.

Spelersmakelaar Dejan Veljkovic tekende geen beroep aan, waardoor er volgende week maar acht van de negen verdachten voor de KI zullen verschijnen. 

nieuws

cult

zine