Sport

65-plussers lopen meer dan twintigers

- Redactie - Bron: Eigen berichtgeving
1 Joggers tijdens hun training. © Eric de Mildt

23 procent van de joggende 65-plussers loopt meer dan 50 kilometer per maand. Daarmee steken ze de twintigers en dertigers de loef af. Dat blijkt een onderzoek van levensverzekeraar NN, die samen met marktonderzoeker GFK het loopgedrag onderzocht van hardlopers in België en vier andere landen.

Share

29 procent van de ondervraagden loopt om de conditie te onderhouden

427 Belgen namen deel aan het onderzoek en die lopen gemiddeld 31 kilometer per maand. 41 procent van de ondervraagden voelt zich het meest comfortabel bij een gezapige 5 kilometer. 21 procent van de twintigers verkiest 10 kilometer en bij een derde van de dertigers en veertigers is dat eveneens de favoriete afstand. Ten miles, een halve of volledige marathon geniet de voorkeur van slechts 4 procent van alle ondervraagden.

51 procent loopt het liefst alleen, 34 procent zoekt het gezelschap van vrienden op. Opvallend: bijna een kwart van de 65-plussers loopt 50 kilometer per maand. Bij de twintigers en dertigers ligt dat gemiddeld een stuk lager. 29 procent van de ondervraagden loopt om de conditie te onderhouden. Verder hopen lopers gezond te blijven, gewicht te verliezen, stress te beperken of gewoon plezier te beleven.

cult

zine