Voetbalshirts

3 miljoen mensen bestelden al een truitje van Nigeria terwijl het nog niet eens te koop is

1 Alex Iwobi in het populaire shirt van Nigeria. © Getty Images

Nigeria is niet meteen favoriet voor het WK voetbal in Rusland. Toch gaan de shirts van de Super Eagles als zoete broodjes over de toonbank. Vanaf morgen zijn ze officieel te koop, maar ze werden al 3 miljoen keer besteld in voorverkoop.

Toen Nigeria voor het eerst aantrad tegen Polen in de nieuwe truitjes in maart ontplofte het internet een eerste keer van enthousiasme. Een dikke maand later blijkt dat enthousiasme het Amerikaanse sportmerk Nike ook geen windeieren te leggen. Vanaf morgen zijn de retrotruitjes van Nigeria te koop. Maar er werden al 3 miljoen shirts in voorverkoop verkocht, dat liet de Nigeriaanse voetbalbond weten.

De truitjes zijn een ode aan de Nigeriaanse nationale ploeg die op het WK van 1994 in de achtste finale uitgeschakeld werd door Italië.

De beperkte beschikbaarheid en het prijskaartje van 85 dollar (72 euro), of het gemiddelde maandloon van een Nigeriaanse arbeider, doen vermoeden dat het shirt niet alleen door de Nigeriaanse bevolking wordt besteld. Ook modegoeroes en mensen die Nigeria als hun team hebben gekozen om te steunen het komende WK willen maar al te graag gezien worden in het hippe shirt.

Ondertussen zijn er ook al namaaktruitjes op de markt voor een derde van de prijs.

nieuws

cult

zine