Tour

"J'aime la France, j'aime le Tour": Chris Froome ontwijkt lastige vragen en lanceert charmeoffensief

Geen nanogram vijandigheid op de laatste persconferentie van Chris Froome (33) voor de Tour. Rustig en respectvol gingen renner en journalisten met elkaar om. De pertinente vragen kwamen wel, de verhoopte antwoorden helaas niet.

250 journalisten en een dertigtal cameraploegen. Neen, dat zou het Omnubo Best Western-hotel, een nietig kubusje neergeplant in the middle of nowhere aan de rand van Saint-Mars-la-Réorthe, niet kunnen slikken. Dus werd in allerijl uitgeweken naar de lokale sporthal.

3 © Photo News
Share

Of hij zich dan 100 procent veilig voelt? 'In de Giro was er nog geen duidelijkheid over mijn zaak. Daar had je problemen kunnen verwachten'

Hoe uitzonderlijk deze Tour voor Froome wel wordt na het winnen van Tour, Vuelta en Giro, hield teammanager Dave Brailsford de regie strak in handen. Dat de eerste rustdag bereiken na een klassiek getint eerste luik het initiële doel is en de wedstrijd daarna drastisch verandert. En hoezeer ze daar met dit fantastische team – een mix van ervaring en jong talent – voor gewapend zijn.

nieuws

cult

zine