Fraude in het voetbal

“De keuken is besteld”: codetaal voor matchfixing tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren?

3 Een willekeurig actiebeeld uit de match KV Mechelen - Waasland-Beveren. © BELGA

“Alles is in orde, de keuken is besteld”, meldde Dejan Veljkovic op 6 maart aan Thierry Steemans, financieel directeur van KV Mechelen. Volgens de speurders was dat codetaal dat de wedstrijd was gefixt, berichten de kranten van Mediahuis woensdag.

3 Dejan Veljkovic. © Photo News

Veljkovic, de spilfiguur in het onderzoek naar omkoping in de degradatiestrijd van KV Mechelen, had vijf dagen voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren de keukenzaak van de vrouw van Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck bezocht. 

Het gerecht vermoedt dat Veljkovic tijdens zijn eerste ontmoeting met Huyck een bedrag heeft aangeboden om de match tegen KV Mechelen te vervalsen. Tijdens de tweede ontmoeting, die plaatsvond in de interieur- en keukenzaak, zou de deal beklonken zijn. 

Veljkovic was amper een kwartier in de zaak, stelden de speurders vast. Er lijkt geen andere goede reden te verzinnen waarom Veljkovic aan de financieel directeur van KV Mechelen laat weten dat hij een keuken heeft besteld. Bij de vrouw van Dirk Huyck dan nog.

John Maes, de advocaat van Huyck, wil geen commentaar geven. Hij blijft erbij dat zijn cliënt de matchfixing ontkent.

Veljkovic zit al bijna twee weken in de cel en vormt de spil in ‘Operatie Propere Handen’. Via onder meer buitenlandse rekeningen zou hij de fiscus omzeild hebben. 

3 © Photo News
Dossier Fraude Belgisch voetbal
Dossier Fraude Belgisch voetbal

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine