Rode Duivels

'Dapperste aller supporters' is overdag kraaknette zakenman

- Philippe Ghysens - Bron: Het Laatste Nieuws
4 Jawel, dit is twee keer dezelfde man. De succesvolle zakenman Nicolas Dardenne spoort in zijn vrije tijd als 'Obelgix' de Rode Duivels aan wanneer hij maar kan. © Photonews

Van vleesgeworden stripfiguur naar zakenman in kostuum met das. Voor Nicolas Dardenne (36), alias 'Obelgix', is het maar een kleine stap. Na de felbevochten zege van de Rode Duivels tegen Japan vloog hij rechtstreeks van Rostov naar zijn bedrijf in Brussel. "Mijn twee persoonlijkheden lopen door elkaar. Op de supportersbus was ik al aan het netwerken. In outfit, jawel."

4 Nicolas Dardenne als zijn alter ego Obelgix. © Photo News

Iederéén heeft hem maandagavond gezien, de dapperste aller supporters. Na elk Belgisch doelpunt zoomden de camera's en fototoestellen gretig in op de corpulente vriend van Asterix die in de tribune gesignaleerd was. Ook de andere supporters waren duidelijk fan van 'Obelgix'. "Ik heb in Rostov honderden keren moeten poseren. Iedereen wilde met mij op de foto", lacht de man in het carnavalskostuum. 

Als de Rode Duivels niét spelen, is Nicolas Dardenne uit Overijse de baas van twee bedrijven - de recruteringsfirma D-Network en het digitale platform ProUnity - en stuurt hij 20 personeelsleden aan. De tricolore tuinbroek en dito helm heeft hij dan ingeruild voor een keurig kostuum.

nieuws

cult

zine