Olympische Spelen
Hans Vandeweghe

"Als Noord- en Zuid-Korea dichter bij elkaar komen door die Winterspelen, kan die Nobelprijs misschien alsnog naar Lausanne"

Hans Vandeweghe: "Opvallend toch hoe die Bach zich ineens zo actief om dat dossier bekommert. De IOC-baas kent zijn klassiekers"

3 Hans Vandeweghe. © Bob Van Mol

Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.

Als alles goed gaat, geraken de Noord-Koreaanse kunstschaatsers Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik over enkele weken zonder kleerscheuren door de gedemilitariseerde zone, lokaal bekend als DMZ Chosun. Een busritje door de Zuid-Koreaanse Alpen verder ligt Pyeongchang, waar de Olympische Winterspelen worden gehouden.

Share

Sinds hun eerste verschijning op de Zomerspelen van München 1972 won Noord-Korea 54 medailles. België won er 43

Eergisteren viel dan nog het nieuws in de mailbox dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet opgeeft in zijn poging om ook een eengemaakt Koreaans ijshockeyteam bij de vrouwen het ijs op te sturen. We zullen meer te weten komen na zaterdag 20 januari, als Noord en Zuid onder voorzitterschap van sportpaus Thomas Bach elkaar treffen in Lausanne. Daar zal ook worden besproken of het niet het uitgelezen moment is om weer eens samen op te marcheren bij de openingsceremonie.

nieuws

cult

zine