Voetbal

“Als het zo gaat, moet je de VAR overal laten beslissen. Dan kunnen de scheidsrechters rustig thuisblijven”

Bölöni en Thorup stellen zich vragen bij werking van video-assistentie

2 Van Damme gaat in discussie met scheidsrechter Laforge. Veel zin heeft dat niet, want de VAR heeft altijd gelijk. © Photo News

AA Gent-Antwerp eindigde op een scoreloos gelijkspel, maar toch was er vanalles gaande in de Ghelamco Arena. Tot vier keer toe moest de VAR tussenkomen, met veel discussie en onvrede tot gevolg.

AA Gent begint beter te voetballen onder Jess Thorup. De Buffalo's gingen tegen Antwerp liefst 19 keer hun kans op doel. Vadis Odjidja miste een penalty. Sinan Bolat keepte ijzersterk. Maar over dat alles werd achteraf nog nauwelijks gesproken. De tussenkomsten van de VAR beheersten alle gesprekken in de Ghelamco Arena. Tot vier keer toe nam scheidsrechter Nicolas Laforge ingrijpende beslissingen op aangeven van zijn video-assistent, in casu geleid door scheidsrechter Lawrence Visser.

Share

Tot vier keer toe nam scheidsrechter Nicolas Laforge ingrijpende beslissingen op aangeven van zijn video-assistent

Pakte Bolat een schot van Tsjakvetadze achter de doellijn? Doorspelen, gaf de VAR aan. Bolingi scoorde twee keer voor Antwerp, maar werd na lange onderbrekingen op aangeven van de VAR telkens teruggefloten wegens buitenspel.

nieuws

cult

zine