In kaart

Zin in een reisje naar Azië? Dit zijn de 10 beste bestemmingen volgens Lonely Planet

3 De regenboogbergen in Gansu, China. © thinkstock

De bekende uitgever van reisgidsen Lonely Planet heeft haar nieuwe top-10 voor bestemmingen in Azië bekendgemaakt. In de lijst pronken een aantal relatief onbekende bestemmingen: onterecht, volgens de Lonely Planet-redactie, die ook opkomende toeristische trekpleisters een duwtje in de rug wil geven.

3 De Mogao-grotten in Gansu, China. © thinkstock

De toppositie wordt ingenomen door de Chinese provincie Gansu in het noord-westen van het land, met een prachtige verscheidenheid aan natuur en cultuur. Je vindt er zowel woestijnen met zandstenen heuvels in alle kleuren van de regenboog als een sneeuwbedekt hooggebergte. De Chinese Muur kent er zijn westelijke eindpunt, oude boeddhistische grotten zijn nog altijd een centrum van spiritualiteit en de Zijderoute die er passeert zorgt voor de nodige portie geschiedenis.

De regio is dankzij nieuwe treinlijnen, een nieuw metronetwerk in hoofdstad Lanzhou en nieuwe snelwegen helemaal klaar voor het toerisme, dat op dit moment nog erg kleinschalig is. Tegelijkertijd is Ganzu door zijn uitgestrektheid en woestijnlandschappen nog een van de minst bevolkte provincies van China.

De tweede plaats is gereserveerd voor de streek net ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokio, waar de tweede grootste stad Yokohama ligt. De eerste historische feodale hoofdstad van Japan, Kamakura, is evenmin ver verwijderd van Tokio. Je kan er dagenlang tussen talloze tempels en schrijnen rondlopen in de groene heuvels.

3 © thinkstock

Noord-Kerala sluit de top-3 van Lonely Planet af. De noordelijke streek van de deelstaat Kerala is op dit moment nog relatief onbekend in vergelijking met het toeristische zuiden, maar daardoor ligt er op de reizigers wel nog een pareltje van de natuur te wachten.

Met de opening van de nieuwe grote luchthaven in de stad Kannur is ook het noorden van de deelstaat nu klaar voor het toerisme. Verwacht je aan de prachtigste stranden die je ooit zag en uitgestrekte groene heuvels erachter.

Dit is de volledige top-10 (zie ook kaart onderaan, klik op de cijfertjes voor een beeld):
1. Gansu, China
2. Ten zuiden van Tokio, Japan
3. Noord-Kerala, India
4. Keong Saik Road, Singapore
5. Astana, Kazachstan
6. Takayama, Japan
7. Xi'an, China
8. Hill Country, Sri Lanka
9. Malakka, Maleisië
10. Raja Ampat, Indonesië

nieuws

cult

zine