Reizen

Vakantie op de Canarische eilanden? Let op voor giftige algen

2 Een rode vlag informeert de strandgangers dat zwemmen verboden is. © AFP

Spaanse autoriteiten hebben strandgangers op de Canarische eilanden gewaarschuwd voor giftige algen die het water hebben besmet. Eerder werden op het eiland Tenerife enkele stranden gesloten omdat de algen irritaties aan de huid veroorzaakten.

"Er is sinds eind juni massale bloei van microalgen vastgesteld, die soms stranden kan bereiken", vertelt Jose Juan Aleman, verantwoordelijk voor de volksgezondheid op de Canarische Eilanden, aan het persagentschap AFP. "Zwemmers die de algen zien in het water worden sterk afgeraden ze aan te raken omdat ze huidirritaties kunnen aanbrengen." 

2 © Belga/AFP

Opmerkelijk: volgens Aleman is er op geen enkel moment een strand uit voorzorg gesloten. Maar dat wordt tegengesproken door de AFP-correspondent die merkte dat wel verschillende stranden werden gesloten. Onder meer het populaire strand Las Teresitas op Tenerife. 

Als u op de Canarische eilanden gaat zwemmen wordt aangeraden om telkens als u uit het water komt te douchen en uzelf goed af te drogen. Dat verkleint de kans op irritatie.

nieuws

zine