gesponsord

Trek je sneeuwschoenen aan voor deze wonderlijke bergwandeling

- Aangeboden door Toerisme Montafon
3 © Stefan Kothner - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Kristalheldere berglucht, absolute stilte, enkel de verse sneeuw die kraakt, en overal het adembenemende zicht op de bergen: zo goed voelt de winter in Montafon/Vorarlberg. Hier zeggen ze: elke stap die je zet in het onaangeroerde winterlandschap is een stap dichter bij je persoonlijke winterwonderland. 

Geen betere manier om dit winterwonderland te exploreren dan tijdens de sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee, een meer van bijna 2.000 meter lengte tussen toppen van meer dan 3.000 meter hoogte. Imelda Dönz woont in St. Gallenkirch en is wandelgids. De dagelijkse wandelingen met haar eerste hond hebben haar ertoe aangezet om gids te worden: ‘Het landschap, de natuur, de verschillende stemmingen hebben me niet meer losgelaten. Het is voor mij belangrijk om mijn kennis over Montafon/Vorarlberg en mijn liefde voor het dal aan anderen door te geven. Loslaten en relaxen, dat gaat nergens zo goed als op de berg.’

Berenklauwen
Het meer ligt in het Silvrettagebergte op de grens van Oostenrijk en Zwitserland, in het zuiden van Vorarlberg. Vanuit het dorpje Partenen in Montafon/Vorarlberg start een sneeuwschoenwandeling naar de Silvrettasee. In Montafon/Vorarlberg spreken ze niet van sneeuwschoenen, maar van ‘Bärentatzen’ of berenklauwen. De tocht leidt je vanuit het meest zuidelijke punt van Vorarlberg door een heerlijk winterlandschap, omgeven door machtige 3.000 meter-toppen. ’s Morgens vroeg vertrek je in Partenen met de Vermutbahn naar het bergstation. Daar neem je de tunnelbus die je via de ‘Vermunt-Stollen’ naar het vertrekpunt aan de Vermuntsee brengt. Hier wacht een plaatselijke professionele wandelgids, die je aanleert hoe je met de sneeuwschoenen moet klimmen. En dan is het moment aangebroken om te vertrekken. Op naar de Silvrettasee: boven de 2.000 meter hoogte, puur wintergenot!

3 © Stefan Kothner - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Zeer steile hellingen
Wie voor het eerst met sneeuwschoenen wandelt, staat versteld van de kracht waarmee de schoenen zich in de sneeuw en wat daaronder ligt vasthechten. De ‘berenklauwen’ onder de zool pinnen zich vast. Zo is het perfect doenbaar om zeer steile hellingen te beklimmen of bijvoorbeeld over kleine boompjes of op een hoop losse takken in de sneeuw te stappen. En als je achterom kijkt, denk je: hoe is het mogelijk dat ik hierover gestapt ben? Om te kunnen deelnemen aan de sneeuwschoenwandelingen is geen speciale voorkennis of stevige fysieke conditie nodig: iedereen die verlangt naar winterwonderland is welkom in Vorarlberg

3 © Stefan Kothner - Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Montafon
Dossier Montafon

Lees alle artikels

nieuws

cult