gesponsord

Skiën bij zonsopgang: je ontbijt moet je verdienen

- Aangeboden door Toerisme Montafon
3 © Andi Frank - Silvretta - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

De skitocht bij zonsopgang HochjochTotale in skigebied Silvretta Montafon in het Oostenrijkse Vorarlberg biedt alles waar ieders skihart sneller van gaat slaan. Verse, verlaten pistes met de langste afdaling van het land. Als beloning wacht je een heerlijk bergontbijt met regionale delicatessen. 

Wat denk je van kilometerslange pistes waarop nog niemand geskied heeft, een vleugje verse sneeuw en als kers op de taart het skioord helemaal voor jezelf? Dat klinkt als een droom, maar geloof ons: dat is het niet. Winterliefhebbers kunnen die droom beleven door bij zonsopgang de HochjochTotale te skiën. 

Hoogste punt
Stipt om 7.20 uur kan het avontuur beginnen. Skileraar Joe Tripp wacht bij het dalstation van Grasjoch Bahn in St. Gallenkirch op de vroege ochtendgasten. Hij weet precies wat ze de komende uren te wachten staat en dat maakt hem goedgezind. Bij vriesweer neemt hij samen met de gasten de gondel naar het Hochalpila-bergstation. Dat is het hoogste punt van het skigebied: 2.430 meter boven de zeespiegel. ‘Het prachtige uitzicht en die rust zo vroeg in de ochtend zijn fantastisch’, vertelt Joe. ‘Wanneer bij onze aankomst ook nog de zon opkomt, kan je pas écht van het perfecte tijdstip spreken.’ De deelnemers begrijpen meteen wat Joe bedoelt en genieten met volle teugen van dat moment.

3 © Stefan Kothner - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Twaalf kilometer pret
De ervaring op zich is hartverwarmend, maar ’s morgensvroeg kan het er ook écht ijskoud zijn. Om op te warmen is er heerlijke thee en enkele opwarmingsoefeningen. Tijd om er in te vliegen! ‘De eerste afdaling van de dag is geweldig. De afdaling van maar liefst twaalf kilometer en een hoogteverschil van 1.700 meter is met zijn rode en blauwe pistes zeer gevarieerd. Je start tussen de hoge bergen, zoeft door de langste skitunnel ter wereld om met snelheid langs Kapell door een besneeuwd, bosrijk gebied te skiën.’

Ook voor minder goede skiërs
De snelheid is afhankelijk van persoon tot persoon. ‘Eén gids skiet vooraan en een andere skiet achteraan, zodat deelnemers hun eigen tempo kunnen bepalen. De route is daarom ook uitermate geschikt voor gezinnen en langzamere skiërs.’ Aangekomen bij het dalstation in Schruns gaat het meteen met een gondel terug naar Hochjoch en het Kapellrestaurant voor een ontbijtbuffet. Dat hebben de vroege sporters meer dan verdiend. Voor het aanvullen van de krachtreserves lonkt het uitgebreide ontbijtbuffet met delicatessen zoals Montafoner Sura Kees, Brösel en andere regionale specialiteiten. En daarna? Dan kan de ‘gewone skidag’ beginnen: het is tenslotte pas 10 uur! In Vorarlberg haal je werkelijk àlles uit je vakantie. 

3 © Stefan Kothner - Montafon Tourismus GmbH, Schruns
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Montafon
Dossier Montafon

Lees alle artikels

nieuws

cult