gesponsord

Natuurpracht in eigen land: de mooiste Ardennen-tips van fotograaf Martin Dellicour

- Aangeboden door Ardennes Etape
5 © Martin Dellicour

Wie bij de Ardennen meteen droomt van bossen, glooiende landschappen en dieren in hun eigen biotoop, kan zich geen betere gids wensen dan Martin Dellicour. Hij groeide op in een gehucht op 20 km van Durbuy, woont ook vandaag in dezelfde streek en kent de bosrijke omgeving als geen ander. Als kind bracht hij er uren door met kampen bouwen, everzwijnen spotten en eekhoorns fotograferen. Stilaan raakte hij vertrouwd met het gedrag van de bosbewoners, leerde geduldig wachten en ontdekte op welke plaatsen het licht voor de mooiste taferelen zorgt. Zijn onuitputtelijke liefde voor de Ardense natuur toont hij tegenwoordig in de foto's die hij als professionele fotograaf maakt. Gelukkig kent hij niet alleen de prachtigste natuurplekken, maar weet hij ook waar je na die omzwervingen de innerlijke mens het beste versterkt.

"De Hoge Venen tussen Malmedy en Baraque Michel zijn uniek in Europa. De ruigheid van de veenmoerassen geeft karakter aan het landschap. Verlaten, sereen en bar. Ik hou vooral van de mooie contrasten in de winter."    

"Le Hérou in Nadrin is een prachtig uitkijkpunt. Hier zie je de Ourthe met zijn rotsachtige oevers door het bosrijke landschap slingeren. Er is een pad dat de rotskammen volgt en duizelingwekkende vergezichten biedt."


5 © Martin Dellicour

"Vooral in de herfst is het Meer van Nisramont ongelooflijk. Het is alsof je even naar Canada reist. Ik kan hier blijven kijken naar de kleurige herfstbladeren die met de donkere Ourthe contrasteren."    

"Les Epioux in Herbeumont is een typisch Ardens bos van loof- en naaldbomen, met een  merkwaardig meer. Dit vleugje Scandinavië vind ik bijzonder rustgevend. Vlakbij liggen Chiny en de charmante Semois."

5 © Martin Dellicour

"Ook in de Lesse-vallei vlakbij Redu en Daverdisse liggen typische Ardense bossen. Het zijn uitgestrekte wouden waarin je helemaal kunt opgaan."  


"De oude vallei van de Aisne ligt in mijn achtertuin. Een eerder klein, maar heel authentiek glooiend landschap met Ardense dorpjes, kleinschalige landsbouw en bossen, dat om een wandeling schreeuwt. Als je stroomopwaarts gaat, kom je enkele oude molens tegen. Het Plateau des Tailles aan de bron van de Aisne geeft aan La Roche-en-Ardenne en Houffalize een ruig uiterlijk.

5 © Martin Dellicour

"Brasserie d'Oster is een kleine familiebrouwerij met uitstekend bier. Je kunt het proeven in de gezellige bistro, naast de biertonnen. Vlakbij liggen enkele mooie wandelingen."    

"Mijn favoriete adres in Durbuy: 7 By Juliette. Je geniet er van bier, tapas en Ardense charcuterie. Heerlijke tuin."    

"Niet ver van Fauvillers ligt de oude Moulin de Hollange. Wie op zoek is naar een echt streekproduct vindt hier uitstekende bloem en heel lekker brood op steen gebakken."

"Op een paar kilometer van mijn huis ligt Chocolaterie Defroidmont. Je kunt er meekijken hoe ambachtelijke pralines gemaakt worden, warme chocolademelk proeven en andere streekproducten kopen. Zeker een omweg waard."

Ook zin gekregen om de prachtige Ardense natuur in alle rust te (her)ontdekken? Bij Ardennes-Etape vind je vakantiehuizen in de mooiste streken.  

Deze vakantiehuizen liggen in de streek waar Martin opgroeide:  

- Deze fijne dorpswoning in Erezée heeft plaats voor 12 personen. De sfeer is er authentiek, het comfort en de uitrusting zijn prima. Met jacuzzi, sauna en heel grote tuin.  

- Voor een onvervalst Ardennengevoel moet je natuurlijk in een chalet zijn. Dit exemplaar in Erezée werd helder en behaaglijk ingericht en heeft, jawel, een eigen binnenzwembad.

5 © Martin Dellicour
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

cult

zine