gesponsord

Laat je inspireren door Sam De Bruyn en ontdek Parijs op een andere manier

‘Parijs is elke keer weer anders’

2 Het paleis van Versailles: amper een halfuurtje van Parijs © Nathalie Baetens

Hoe vaak je ook Parijs bezoekt, je kunt er telkens weer nieuwe dingen zien, horen en doen. ‘De stad ziet er elke keer anders uit’, vindt ook Sam De Bruyn. Hij laat zich graag verrassen, ook buiten de stad. Pracht, praal, bombast en honderden jaren geschiedenis: dat moet het paleis van Versailles zijn. Op amper een halfuurtje van Parijs vind je een van ‘s werelds beroemdste kastelen. Laat je betoveren door de ontelbare indrukwekkende kamers, zalen, gangen en salons. En route!

Je komt ogen te kort in het zeventiende-eeuwse Paleis van Versailles, want het ene vertrek is al weelderiger versierd dan het andere. Misschien is al dat klatergoud van Louis XIV niet echt je stijl, maar je kunt niet anders dan bewondering hebben voor dit pareltje van de Franse barok. Bovendien is dit paleis zó belangrijk geweest in de geschiedenis van Frankrijk, dat je het moeilijk links kunt laten liggen.

Hoeveel feesten er hier hebben plaatsgevonden, we zouden het niet durven zeggen. En dan hebben we het nog niet over de belangrijke politieke beslissingen, heerlijke romances en vernietigende intriges. Meng je onder de 5 miljoen bezoekers per jaar voor een onvergetelijke tijdreis. Oh, en zorg dat je in topvorm bent, want het hele domein strekt zich uit over 800 hectare en ook de tuinen zijn de moeite waard. Ja, hier kun je úren ronddwalen, zonder je ook maar een minuut te vervelen.

Ontbijten in Versailles

Even uitblazen doe je in Ore, een elegant Frans café op het domein van Versailles zelf. Van een bijzondere locatie gesproken! Hier eet je met zicht op de uitgestrekte Cour Royale. Een zalig ontbijt, een lichte maaltijd, heerlijke patisserie of een Franse klassieker met de kwaliteitsstempel van driesterrenchef Alain Ducasse, aan jou de keuze.

Koning voor 1 nacht

En wie er eens helemaal voor wil gaan: boek meteen ook een luxueuze kamer in het viersterrenhotel Le Louis. Op amper 200 meter van het kasteel geniet je van Franse chic op z'n best. Hedendaags, elegant en op en top verfijnd: hier slaap je vorstelijk. ‘L'état, c'est moi’, zei Louis XIV ooit, maar voor één nacht ben jíj de koning.

2 Hotel Le Louis: hier slaap je vorstelijk © Atout France

Op zoek naar meer tips & inspiratie? Klik hier

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Een ander Parijs
Dossier Een ander Parijs

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine