Reisreportage

Kaviaar als duurzame delicatesse? Dat kan

- Eline Van Lancker - Bron: Eigen berichtgeving

­­­­Het ging een tijdje niet goed met de kaviaar. Overbevissing, pollutie en een stempel van blinde decadentie duwden het zwarte goedje bijna de afgrond in. Maar dat was buiten ­de West-Vlaamse industrieel Koenraad Colman gerekend. Hij wilde zich niet neerleggen bij de ­teloorgang van zijn favoriete lekkernij en zocht naar een duurzame oplossing.

Share

Gaia kwam op de proppen met vegan ‘faux gras’ en Ikea heeft kaviaar van zeewier in het gamma

Het zijn best wel confronterende tijden voor liefhebbers van luxe­producten. Afgelopen zomer werd de productie van foie gras verboden in Vlaanderen, nadat onder anderen Kate Winslet openbaarde hoe de dieren worden vetgemest. Een ­ voorgerechtje van blauwvintonijn is evenmin nog te ­verantwoorden, nu de overbevissing aan de kaak wordt gesteld. En ook over wilde kaviaar werd de banvloek ­uitgesproken: met een vervuilde Kaspische Zee als laatste echte habitat, kwam de steur op de lijst van bedreigde ­diersoorten terecht.

nieuws

cult

zine