Reizen

Industry City in New York: ooit spookachtig en verlaten, nu gewild en bruisend

De metamorfose van Industry City

De voormalige havenwijk van Brooklyn werd het voorbije decennium omgetoverd tot een creatieve bijenkorf. Dit prachtige stuk industrieel erfgoed is een dagtrip waard, lunch en cocktail tegen zonsondergang inbegrepen, mét zicht op de skyline van Manhattan. 

Share

Avocado-toast, Koreaans, Japans, Thai, Mexicaans, bio-hamburgers, ‘gourmet’ pizza... Junkfoodlief­hebbers moeten het complex uit om hun gading te vinden

New York was ooit Amerika’s belangrijkste haven, maar na WO II ging het bergaf. Honderden kilometers waterkant, duizenden industriële gebouwen en hele buurten geraakten in verval. Vooral Brooklyn werd zwaar geteisterd. Maar vandaag is New York opnieuw een bloeiende en groeiende stad. De ooit spookachtige megacomplexen in Brooklyn zijn nu broeinesten van creatief talent.

Een bezoek aan Industry City is een goed idee als je de sfeer op wil snuiven van de vele gigantische oude industriële panden die hier een nieuwe bestemming kregen. Vanuit Manhattan kun je erheen met de metro, per taxi of per fiets.

nieuws

cult

zine