gesponsord

In het spoor van Cath Luyten: haar favoriete adresjes in Parijs

‘Hier voel je je echt weer een meisje’

2 Handgemaakte en gepersonaliseerde hoeden bij Veronica Marucci © Atout France

Ah oui Paris! Cath Luyten zegt volmondig ja tegen een weekendje Parijs, en nog luider als er ook een shoppingtour bijzit. En passant geniet ze net als zovele anderen van de onevenaarbare Parijse atmosfeer en de geweldige gastronomie. Hou je portemonnee in de aanslag!

Het eerste arrondissement is dé plek voor al wie jong, hip en happening is. Shopping queen Diane Lepicard troont Cath mee van de ene coole jonge ontwerper naar de andere. Wat dacht je van een outfit van Floriane Fosso, die zich voor ‘From Paris To’ laat inspireren door 's werelds mooiste bestemmingen? Of ga voor een handgemaakte en gepersonaliseerde hoed van Veronica Marucci: wauw! En maak je outfit helemaal af met een origineel juweel van Camille Enrico. ‘Hier word je weer een ‘meisje meisje’’, geeft Cath Luyten toe. Heerlijk, toch?

Eten bij Alain Ducasse

Voel je je op en top Frans dankzij je modieuze nieuwe aankopen, dan is dit hét moment om aan te schuiven bij Champeaux. Een vleugje belle époque, wat hedendaagse toetsen en de geweldige keuken van sterrenchef Alain Ducasse: deze brasserie is werkelijk om duimen en vingers bij af te likken. De ligging in de architecturaal erg indrukwekkende Canopée des Halles is een meer dan fijne plus.

Windowshoppen bij YSL

Wie droomt van de betoverende creaties van Yves Saint Laurent, maar geen half maandloon te spenderen heeft, waagt zich in Parijs aan de ultieme vorm van windowshopping: een bezoek aan het gloednieuwe aan hem gewijde museum. In zijn voormalige studio en de huidige hoofdzetel van het befaamde modemerk krijg je dankzij foto's, video's en creaties een unieke inkijk in zijn baanbrekende ontwerpen.

2 Het Musée Yves Saint Laurent bevindt zich in de voormalige studio en de huidige hoofdzetel van het befaamde modemerk. © Luc Castel

Eten, drinken en slapen in luxe

Je avond eindig je in stijl bij Thoumieux, restaurant en hotel in één. In het gastronomische à-la-carterestaurant van Sylvestre Wahid eet je het lekkerste wat la France op culinair vlak te bieden heeft - en dat is véél! - zoals kreeft van de Franse kust, costièreduif en citroenen uit Menton. Die twee Michelinsterren kreeg de man natuurlijk niet voor niets. Fijn ook dat je er gerust een glas wijn – of twee – bij kunt drinken, want slapen doe je nadien in het luxueuze en op-en-top Parijse hotel. Nighty night!

Op zoek naar meer tips & inspiratie?Klik hier

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Een ander Parijs
Dossier Een ander Parijs

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine