reizen

'The dark side' is verborgen paradijs: Frans skidorp Villaroger gaat voor groen

Met zijn noord georiënteerde pistes en gebrek aan zonlicht wordt Villaroger schamper ‘the dark side’ van Les Arcs en omstreken genoemd. Inwoners van het charmante, traditionele skidorp verkiezen ‘le paradis caché’, het verborgen paradijs. En die titel blijkt veel accurater.

Share

'Dankzij de sneeuwkanonnen ­kunnen we nu garanderen dat er heel het ­seizoen lang van Les Arcs tot in Villaroger geskied kan worden'

Burgemeester/­hotelier Alain Emprin

Wáár moet u precies naartoe?” De enthousiaste jongeman die me mijn huurwagen overhandigt, heeft overduidelijk nog nooit van Villaroger gehoord. En hij zal die week (half december overigens) niet de enige zijn die zijn schouders optrekt. Ik leg hem uit dat ik richting Les Arcs moet, maar dan net aan de andere kant van de berg.

“Neemt u dan voor de zekerheid toch maar sneeuwkettingen mee, het heeft flink gesneeuwd in de Haute Tarentaise.” Een gouden raad, zo blijkt twee uur later wanneer ik Bourg-Saint-Maurice binnenrijd en immense hoeveelheden sneeuw zie liggen.

Daarboven, ergens tussen de naaldbomen, spot ik de gele kerk van Villaroger al. Na vier seizoensopeningen zonder sneeuw lijkt het dorp eindelijk klaar voor een topjaar. Een jaar waarin Villaroger uit de schaduw van grote broer Les Arcs treedt en met al zijn troeven kan pronken: technische afdalingen, veel natuur, traditie, charme en ‘groene’ investeringen.

nieuws

zine