Afscheid Onkelinx

Wie treedt in de voetsporen van Onkelinx?

Wie volgt Laurette Onkelinx op? Die vraag weerklinkt nadat het PS-kopstuk deze week haar afscheid van de politiek aankondigde. In de Kamer zit volgende maand een nieuwe fractieleider, en ook de zoektocht naar een nieuwe Brusselse voorzitter begint.

Voor het fractieleiderschap worden onder meer de namen van Kamerleden Ahmed Laaouej, Karine Lalieux en Frédéric Daerden genoemd. Daarover moet de komende weken uitsluitsel komen.

Share

'Onkelinx zal de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar afwachten. Wordt de PS afgestraft, dan houdt ze het misschien al eerder voor bekeken'

Alain Gerlache, RTBF-journalist

Moeilijker wordt wellicht de opdracht om een nieuwe voorzitter van de Brusselse PS-afdeling aan te duiden. In theorie geeft Onkelinx de fakkel na de verkiezingen van 2019 door, maar het valt niet uit te sluiten dat ze haar vertrek nog vervroegt. "Ze zal de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar afwachten", zegt RTBF-journalist Alain Gerlache. "Als die voor de PS op een afstraffing uitdraaien, houdt Onkelinx het mogelijk al eerder voor bekeken."

nieuws

cult

zine