Politiek

Werk aan de winkel voor Schauvliege: deze dossiers staan op de agenda van de superministerraad

1 Joke Schauvliege (CD&V) zoekt een uitweg in een reeks grote dossier als de boskaart, het statiegeld en de betonstop. © BELGA

Daar is de zomer, daar is de superministerraad. De Vlaamse regering vertrekt bijna op vakantie, maar moet eerst nog enkele belangrijke dossiers afronden. Vooral minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft nog veel werk.

1. Afvalplan met of zonder statiegeld?

Wanneer het einde van het politieke jaar nadert, stijgt traditioneel de spanning in de Vlaamse regering. Net voor het parlementair verlof worden steevast een hele reeks grote dossiers in de definitieve plooi gelegd.

Hoog op de agenda: het afvalplan. Komt er nu statiegeld op blikjes ja of neen? Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) uitte zich dit voorjaar als grote voorstander, maar kreeg meteen kritiek van Open Vld en N-VA. Intussen heeft de voedings- en retailsector een eigen plan opgesteld.

Share

Schauvliege uitte zich dit voorjaar als grote voorstander van statiegeld, maar kreeg meteen kritiek

Daarin worden onder meer plastic zakjes uit de supermarkt gebannen en wordt het engagement aangegaan om tegen 2022 95 procent van de drankverpakkingen in te zamelen en te recycleren.

nieuws

cult

zine