Dinsdag 23/04/2019

Verkiezingen

Wat is uw vraag aan PVDA-voorzitter Peter Mertens? Stel ze hier

Peter Mertens, voorzitter van PVDA. Beeld Bas Bogaerts

Houdt het klimaatvraagstuk u uit uw slaap? Bent u bezorgd over uw pensioen? Over de dalende kwaliteit van het onderwijs? Of bent u vooral benieuwd naar hoe een toppoliticus ‘s avonds ontspant na een eivolle dag campagne voeren? Laat het ons weten.

Vanaf 13 april legt De Morgen zeven zaterdagen lang een Vlaamse partijvoorzitter op de rooster in een lang weekendinterview. Om het ondervragen van die voorzitters zo diepgravend en gevarieerd mogelijk te maken, willen we u, de lezer, bij die interviews betrekken.

Welke vragen liggen er op uw lever voor John Crombez (sp.a), Wouter Beke (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Peter Mertens (PVDA), Bart De Wever (N-VA), Meyrem Almaci (Groen) en Gwendolyn Rutten (Open Vld)? Uw suggesties zullen als uitgangspunt dienen voor elk interview met deze politieke zwaargewichten. Het zou fijn zijn als u die in groten getale zou insturen.

De vragen mogen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Wil men de salariswagen afbouwen, en zo ja, hoe denkt men dat te doen? Wordt de drugsoorlog in Antwerpen wel goed aangepakt? Hoe wil men de gezondheidszorg betaalbaar houden? Zijn de straffen voor verkeerszondaars wel hoog genoeg?

Of hebt u misschien een meer persoonlijke vraag? Die zijn uiteraard ook welkom. Hoe combineren de partijvoorzitters hun lange dagen met hun gezin? Nemen ze vaak de fiets? Waren ze niet liever dichter of bakker geworden?

De partijvoorzitter die we deze week aan een vragenvuur onderwerpen, is Peter Mertens van PVDA.

U stelt de vragen, wij zorgen dat hij ze beantwoordt.

Nog dit: de lezer met de meest spitante, originele of dwarse vraag, mag een verrassing verwachten.

Ziet u geen formulier? Klik dan hier. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.