Klimaat

Vlaamse regering en Open Vld nodigen ‘klimaatspijbelaars’ uit

1 Lydia Peeters. © BELGA

Zowel de Vlaamse regering als de partij Open Vld hebben de ‘klimaatspijbelaars’ uitgenodigd voor een gesprek. Opvallend: de uitnodiging van Open Vld is voor volgende donderdag, wat zou betekenen dat de scholieren opnieuw zouden moeten spijbelen. 

De delegatie van de Vlaamse regering zal bestaan uit viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA), minister bevoegd voor Klimaat Joke Schauvliege (CD&V) en minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld), zo liet het kabinet van Bourgeois weten.

Daarnaast nodigt kersvers Vlaams minister Peeters de 'klimaatspijbelaars’ uit om “mee te werken aan een klimaatplan” op het partijbureau van Open Vld. Opvallend, want nadat donderdag 3.000 scholieren spijbelden om in Brussel te pleiten voor een ambitieuzer klimaatbeleid, zou dus opnieuw gespijbeld moeten worden. “Persoonlijk had ik het ook liever op een woensdag gezien, ik wil zeker geen spijbelgedrag aanmoedigen”, zegt Peeters op Radio 2.

Ook is Peeters helemaal niet bevoegd voor Klimaat, dat is de bevoegdheid van Joke Schauvlieghe (CD&V). “Klimaat en energie hangen samen met elkaar”, zegt Peeters daarover. “Zoveel jongeren die echt bewust omgaan met het klimaat mogen we niet negeren.”

Volg De Morgen op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@demorgen) op

nieuws

cult

zine