Regeringscrisis

Van Grieken: “Migratiepact niet geruisloos goedgekeurd dankzij Vlaams Belang”

3 Tom Van Grieken. © BELGA

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken klopt zichzelf op de borst over de regeringscrisis. "De waarheid heeft haar rechten: alleen onze partij heeft ervoor gezorgd dat het Marrakech-pact niet geruisloos goedgekeurd werd. Onze kiezers weten nu dat Vlaams Belang stemmen helpt.”

Vlaams Belang organiseerde zaterdag in het Vlaams Parlement een ‘spoedmeeting’ rond het VN-migratiepact met internationale kopstukken van extreemrechts. Onder meer de Franse politica Marine Le Pen en Steve Bannon, de voormalige adviseur van de Amerikaans president Donald Trump, waren aanwezig. Drie van de vier regeringspartijen willen dat pact goedkeuren, N-VA is tegen.

Vooral die laatste partij moest het ontgelden. “De huidige regeringscrisis is geen verdienste van de Vlaams-nationalisten, maar wel van het Vlaams Belang”, zei Van Grieken. "Het Vlaams Belang heeft de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen en dat was een 'gamechanger'. Onze partij, en alleen onze partij, heeft ervoor gezorgd dat het Marrakech-pact niet geruisloos goedgekeurd werd."

3 Marine Le Pen naast Steve Bannon en Tom Van Grieken. © Photo News

“Referendum over immigratiekwestie”

De partij ruikt haar kans voor de verkiezingen van (ten laatste ) 26 mei. "Onze kiezers weten vandaag dat Vlaams Belang stemmen helpt, dat hun stem niet weggegooid is, dat hun stem gehoord wordt en dat politieke druk werkt. Wij roepen de volgende verkiezingen -wanneer ze ook mogen plaatsvinden - nu al uit tot een referendum over de immigratiekwestie.”

Over het migratiepact zelf houdt de partij dezelfde lijn aan. "Het VN-zelfmoordpact", noemde Van Grieken de tekst. "Het Vlaams Belang staat aan de kant van een meerderheid van de Vlamingen en Europeanen die de massa-immigratie kotsbeu is.”

3 Steve Bannon op de ‘spoedmeeting’. © Photo News

nieuws

cult

zine