Donderdag 20/01/2022

Brugpensioen

Vakbonden en werkgevers raken het niet eens over begrip 'beschikbaarheid'

Een betoging in maart tegen de nieuwe regels die de regering aankondigde. Beeld PHOTO_NEWS
Een betoging in maart tegen de nieuwe regels die de regering aankondigde.Beeld PHOTO_NEWS

De vakbonden en de werkgevers zijn er in het beheerscomité van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) niet in geslaagd een unaniem advies te bereiken over de regeringsvoorstellen rond aangepaste beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt van SWT'ers (bruggepensioneerden) en oudere werklozen. Dat melden de bonden.

ACV, ABVV en ACLVB adviseren negatief over de regeringsvoorstellen beschikbaarheid. "Er blijft te veel onduidelijkheid over de aangepaste beschikbaarheid. Ook het voorstel over actieve beschikbaarheid voor onvrijwillig deeltijdse werknemers met een IGU-uitkering (inkomensgarantie-uitkering) is voor ACV, ABVV en ACLVB onaanvaardbaar", klinkt het.

De drie grote vakbonden betreuren dat de werkgeversorganisaties zich niet bij hun advies aangesloten hebben. Volgens de vakbonden "negeren de werkgevers zo de facto het akkoord over de beschikbaarheid dat ze eerder afgesloten hadden".

Pro memorie: eerder dit jaar kwam de bonden en werkgevers in de Groep van Tien tot een akkoord, een compromis, over de beschikbaarheid van SWT'ers en oudere werklozen voor de arbeidsmarkt. Maar de regering volgde niet helemaal. Het compromis over het behoud van de bestaande regeling voor mensen die al met brugpensioen zijn, werd behouden, maar de regering schoof wel een nieuwe formule van aangepaste beschikbaarheid voor nieuwe bruggepensioneerden naar voren.

Niet-bindend advies

Het advies binnen het beheerscomité is sowieso niet bindend, legt men bij de christelijke bond uit. Maar een unaniem advies "kon de minister zeer moeilijk naast zich neerleggen". "Het gebeurt soms, maar blijft uitzonderlijk. Nu kan hij veel gemakkelijker met de regeringsplannen voortgaan."

En wat is die aangepaste beschikbaarheid nu, luidens de bonden. "De gewestelijke bemiddelingsdiensten zullen binnen de negen maanden een individueel actieplan moeten aanbieden, dat kan bestaan uit een opleiding, een begeleiding bij het zoeken naar werk of elke andere maatregel die de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt verhoogt. Eén jaar na de start van het actieplan wordt geëvalueerd. Wie niet positief meewerkt, krijgt een sanctie.

Onduidelijkheid

Voorts laken de bonden de grote "onduidelijkheid" over of "onvoldoende aflijning" van het begrip aangepaste beschikbaarheid. "Waar ligt de grens tussen passieve en actieve beschikbaarheid? ", vragen ze zich bijvoorbeeld af. Ook kan de invulling van het begrip verschillen van gewest tot gewest, "wat tot onbeheersbare situaties zal leiden in ondernemingen met werknemers uit verschillende gewesten of met zetels in verschillende gewesten".

En dan is er ook de kwestie rond deeltijdse werknemers met een inkomensgarantie-uitkering (IGU) van de RVA bovenop hun deeltijds loon. Ook zij worden geactiveerd, met wijzigingen tot gevolg. Er werden al enkele wijzigingen in het systeem aangebracht, waardoor sommigen hun uitkering zagen dalen, en vanaf 2017 wil de regering de IGU na twee jaar halveren.

Actief op zoek naar voltijdse baan

"De regering wil nu ook dat deeltijdse werknemers met een IGU-uitkering voortaan actief op zoek gaan naar een voltijdse job en wil daarop ook controles uitvoeren", hekelen de bonden nu. "De IGU'ers gaan dus een vaak zeer flexibele deeltijdse job moeten combineren met (de zoektocht naar) een 2de contract. Dit zal heel vaak onwerkbaar blijken." De bonden betreuren ook hier het standpunt van de werkgevers.

De IGU-uitkering moet werken financieel interessanter maken dan werkloosheid. Voornamelijk vrouwen maken er gebruik van.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234