Donderdag 24/10/2019

Diversiteit

Studie buist Muyters voor diversiteitsbeleid

Beeld ID/Illias Teirlinck

Het diversiteitsbeleid van minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) mist zijn doel. Op basis van de huidige aanpak is het “onwaarschijnlijk dat werkgevers merkelijk meer werkzoekenden uit kansengroepen tewerkstellen”, klinkt het in een evaluatie door onderzoeksbureau Idea Consult.

“De visie is onvolledig”, “partners vinden elkaar onvoldoende” en “het resultaat is versnippering in plaats van stroomlijning”. Een evaluatie van Muyters’ beleid voor diversiteit op de arbeidsmarkt legt een hele reeks pijnpunten bloot. Muyters rolde deze legislatuur het plan Focus op Talent uit, dat onder meer kansengroepen moest ondersteunen op de arbeidsmarkt door vooroordelen en structurele drempels weg te werken. Het is dit deel van het plan dat onder de loep genomen werd met een bevraging van de betrokken partijen, zoal werkgevers, vakbonden, sectorconsulenten en middenveldorganisaties. De studie werd aangevraagd door de administratie maar nog niet ‘politiek gevalideerd’. Dat betekent vaak dat voor de publicatie nog scherpe kantjes afgevijld kunnen worden.

Het opzet van het beleid was om gespecialiseerde partners als de VDAB en het Minderhedenforum zonder al te veel overheidssturing hun werk te laten doen. Daarover is de studie wel positief: de aangesproken partners bleken de juiste expertise te hebben. Maar door het gebrek aan ‘een regisseur’ was het resultaat te gefragmenteerd. Ook de beoogde mentaliteitswijziging in de brede samenleving is lang niet bereikt, klinkt het. Aan het einde van de rit blijft de tewerkstelling bij kansengroepen beperkt, en is het “onwaarschijnlijk” dat dit deel van het beleid daar verandering in brengt, concludeert de studie. 

“Zeer bizar”, reageert Thomas Pollet, woordvoerder van minister Muyters. “De cijfers spreken die conclusies tegen: het gaat net veel beter met kansengroepen op de arbeidsmarkt.” Uit de recentste cijfers over de Belgische arbeidsmarkt, verspreid door de Vlaamse administratie, blijkt bijvoorbeeld dat de werkzaamheidsgraad bij mensen geboren buiten de EU sinds 2015 steeg van 54 naar 61 procent.

Een deel van de verklaring voor de slechte evaluatie ligt volgens Pollet bij de nieuwe financiering. “Vroeger kregen de partners gewoon een zak geld om iets te doen aan diversiteit. Wij schakelden over naar projectoproepen met duidelijke doelstellingen. Mijn buikgevoel zegt dat sommige partners ontevreden zijn omdat ze nu doelstellingen moeten halen en niet zomaar geld krijgen.”

Veel werk op de plank

“Het is belangrijk dat een volgende regering weer een coherent doelgroepenbeleid voert,” reageert Vlaams volksvertegenwoordiger Imade Annouri (Groen). “De studie is behoorlijk vernietigend: er is geen plan, geen visie, en de resultaten zijn er niet naar. Hier wordt overheidsgeld voor mensen met een precaire werksituatie verspild. Muyters schermt vaak met stijgende cijfers, maar er is geen enkel bewijs dat die het gevolg zijn van zijn beleid.”

“We weten dat mensen met een migratieachtergrond het bijzonder slecht doen op onze arbeidsmarkt. Internationaal bengelt België aan de staart”, zegt armoede-expert Ive Marx (Universiteit Antwerpen). “Muyters zal je zeggen dat de werkloosheid in het algemeen en dus ook bij kansengroepen daalt, maar alles bij elkaar blijft die erg hoog.” 

Ook arbeidsmarktexpert Stijn Baert (UGent) ziet nog veel werk op de plank liggen. “Er is zeker een probleem. Onderzoek toont aan dat een vreemde naam of een hogere leeftijd ervoor zorgen dat je minder kans maakt op een job.”

Een passe-partout om die problemen aan te pakken is er niet, omdat ze het resultaat zijn van erg uiteenlopende factoren. Marx: “Discriminatie bestaat zeker, maar vaak gaat het ook om subtielere mechanismen. Werkgevers nemen sneller iemand aan die op hen lijkt, iemand met wie ze over dezelfde dingen kunnen praten. Hoe diverser een werkomgeving is, hoe diverser aanwervingen dus zullen zijn.”

Toch is het belangrijk om aandacht te hebben voor structurele beleidsproblemen. Het rapport stipt bijvoorbeeld aan dat voor laaggeschoolden – en veel nieuwkomers in ons land behoren tot die groep – het verschil tussen werken en niet-werken te klein is. “Voor mij hét hiaat van onze arbeidsmarkt”, zegt Baert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234