FAQ Gent

"Wat gaan we doen? Heel Gent vol camera's hangen?"

Chatten met de Gentse PVDA en Vlaams Belang

1 Johan Deckmyn en Tom De Meester. © rv

Nu de Gentse verkiezingsstrijd is losgebarsten, achterhaalt De Morgen ter plaatse waar de verkiezingen écht om gaan. Vandaag staat onze stadsredactie op de Kouter, en behandelen we het thema 'zwerfvuil'. We chatten met Tom De Meester (PVDA) en Johan Deckmyn (Vlaams Belang).

“Langs alle wegen, fietspaden en straten is er steeds zwerfvuil te vinden, vooral na studentenfuiven. Wat zal hier aan gedaan worden?”. Katrien was een van de vele Gentenaars die in het kader van onze FAQ-campagne hun frustratie voor zwerfvuil uitten. 

Opvallend: bijna alle lijsttrekkers geven aan camera's te willen gebruiken om zwerfvuil te bestrijden. De Meester is een uitzondering, en wilt inzetten op sensibilisering vanaf de kleuterklas. Deckmyn is dan weer voorstander van een repressief beleid, met GAS-boetes en extra camera's. Het interview met beide lijsttrekkers is om 13.00u live te volgen op onze facebookpagina. Daarna volgt een live-chatsessie.

U bent de hele dag welkom op de Kouter voor een koffie en een krant.

Stel uw vragen aan De Meester en Deckmyn hier:

Dossier FAQ Gent
Dossier FAQ Gent

Of u soms een vraag had voor de lijsttrekkers van Gent? En of! Na onze oproep stuurde u ons massaal vragen over wat u bezighoudt met betrekking tot (de toekomst van) uw stad. We verzamelden de frequently asked questions en legden ze voor aan de lijsttrekkers. Hun antwoorden leest u hier.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine