Verkiezingen 2019

SOS West-Vlaanderen: sp.a en N-VA op zoek naar nieuw elan in kustprovincie

1 LDD-voorman Jean-Marie Dedecker viert zijn overwinning in Middelkerke na de verkiezingen van 14 oktober. De man overweegt nu een terugkeer naar de N-VA. © BELGA

Met de nationale verkiezingen in aantocht zijn sp.a en N-VA op zoek naar een nieuw elan in West-Vlaanderen. “Vernieuwen is goed, maar jongeren mogen geen kanonnenvlees worden.”

Sp.a staat voorlopig het verst. De partij kondigde woensdag haar West-Vlaamse lijsten aan voor de verkiezingen in mei 2019. Daarop prijken een rist jonge, onbekende namen. Alleen Wetstraat-diehards hebben al eens gehoord van nieuwe kandidaten zoals Melissa Depraetere, Bieke Moerman of Maxim Veys.

Share

Alleen Wetstraat-diehards hebben al eens gehoord van nieuwe sp.a-kandidaten zoals Melissa Depraetere, Bieke Moerman of Maxim Veys

Volgens voorzitter John Crombez, die zelf de federale lijst trekt, is de verjongingsoperatie een logisch gevolg van wat hij altijd heeft gedaan als rode kopman: inzetten op vernieuwing. Tegelijk is het duidelijk dat iemand als Melissa Depraetere – die mee het F-16-dossier uitploos achter de schermen – haar tweede plaats op de Kamerlijst ook te danken heeft aan het feit dat sp.a geen overschot heeft aan bekende koppen.

nieuws

cult

zine