Politiek

Rutten: "Onze manier van leven is superieur"

- Redactie - Bron: Het Laatste Nieuws

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten verdedigt in Het Laatste Nieuws "onze manier van leven", die "zonder enige twijfel superieur is aan alle andere in de wereld".

1 Gwendolyn Rutten, hier op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld: "De radicale islam is niet het nieuwe normaal." © Eric de Mildt

"Voor sommigen is het een taboe om voor die superioriteit op te komen", zegt de liberale kopvrouw. "We praten sommige achterlijke gebruiken goed met een misplaatst gevoel voor tolerantie en relativering. De radicale islam is niet het nieuwe normaal." 

"Moet ik het normaal vinden dat moslims weigeren om mij als vrouw de hand te drukken? Moet ik het normaal vinden dat meisjes en jongens niet samen zwemmen? Dat vrouwen voor hoer worden uitgescholden als ze kortgerokt en zonder hoofddoek op straat lopen? Dat homo's worden afgeranseld? Dat bruiden geïmporteerd of uitgehuwelijkt worden? Dat kinderen genitaal verminkt worden? Dat ziekenhuizen maagdenvliezen moeten herstellen?", vraagt ze zich af. "Sorry, daar wijk ik niet voor. Geen millimeter."

Rutten pleit er ook voor om de banden met Saoedi-Arabië te verbreken. "Met zo'n dictatuur moet je geen zaken doen."

nieuws

cult

zine