Verkiezingen

Resul Tapmaz (sp.a) verlaat Gentse politiek

1 Resul Tapmaz was 12 jaar gemeenteraadslid in Gent, en 9 jaar schepen. © BELGA

De Gentse schepen Resul Tapmaz (sp.a) stapt uit de politiek. Dat maakt hij vandaag zelf bekend. Tapmaz haalt “persoonlijke redenen” aan voor zijn beslissing, al was het door het slechte verkiezingsresultaat van zijn partij ook onduidelijk of hij opnieuw in het stadsbestuur zou kunnen komen.

“Na rijp beraad heb ik besloten om geen mandaat op te nemen als lid van het nieuwe Gentse college. Ik zal de komende legislatuur evenmin zetelen in de gemeenteraad”, schrijft Tapmaz op zijn website. Het gaat om een keuze vanuit zijn hart, voegt hij eraan toe.

Share

‘Ik wou de aandacht niet afleiden van de coalitieonderhandelingen’

Resul Tapmaz, sp.a-schepen in Gent

Tapmaz (morgen 41) was 12 jaar gemeenteraadslid en 9 jaar schepen. Door de slechte verkiezingsuitslag van zijn partij was het onzeker of Tapmaz vanaf januari opnieuw schepen kan worden. Sp.a mag slechts twee schepenen leveren, en een derde voor een halve legislatuur. Zelf zegt Tapmaz dat hij bedankt heeft voor een schepenmandaat, en dat hij zijn beslissing vanmorgen aan zijn partij heeft meegedeeld.

Over de timing, anderhalve maand na de verkiezingen, zegt hij nog dit: “Ik wou de aandacht niet afleiden van de coalitieonderhandelingen. Daarom heb ik tot vandaag gewacht.”

nieuws

cult

zine