Politiek

Provinciegouverneurs na Versnick: "Wij openen buitenlandse deuren voor Vlaamse bedrijven"

Dankzij Geert Versnick (Open Vld) weet iedereen nu dat ook provincies economische handelsmissies organiseren. Maar wat hebben gedeputeerden te zoeken in Vietnam, China of Rusland?

2 Geert Versnick zetelde in de provincieraad van Oost-Vlaanderen. Hij nam ontslag, toen bleek dat hij kosten voor een hotel in Bangkok meermaals aan de provincieraad had doorgerekend. BELGA

Een Vlaams bedrijf dat investeringsplannen heeft in een ver buitenland staat voor een ware embarras du choix. Schrijft het zich in voor een koninklijke missie, een prinselijke, een federale of een Vlaamse, ministers incluis? Of reizen ze liever onder de auspiciën van Flanders Investment and Trade (FIT)? Zelfs grote steden onderhouden hun eigen economische contacten. Dus wat kunnen de provincies daar nog gaan zoeken?

2 Jan Briers, gouverneur van Oost-Vlaanderen. BELGA

Veel, zo beweren hun gouverneurs. "Ik heb al zaken gedeblokkeerd, die anders nog vastzaten", maakt Carl Decaluwé van West-Vlaanderen zich sterk. "Soms slaagt het FIT er niet in iets voor elkaar te krijgen en de provincie wel.

nieuws

cult

zine