politiek

Open Vld wil nog deze legislatuur werk maken van verlaging erfbelasting

- Redactie - Bron: Belga, VTM Nieuws
1 © BELGA

Open Vld wil nog deze legislatuur werk maken van een verlaging van de erfbelasting. Dat kondigde Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten aan in het VTM Nieuws.  

Rutten wees erop dat op federaal niveau het erfrecht reeds werd hervormd onder impuls van Open Vld. Nu is het voor haar tijd om werk te maken van een verlaging van de erfbelasting die kan oplopen tot 65 procent. 

Share

Erfbelastingen zijn belastingen op verdriet en die moeten absoluut omlaag

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten

"We hebben mensen wat meer vrijheid gegeven zodat je zelf kan kiezen aan wie je je erfenis geeft. Dan is het ook logisch dat je daar niet voor wordt plat belast. Erfbelastingen zijn belastingen op verdriet en die moeten absoluut omlaag", aldus Rutten. 

Drie maatregelen

Open Vld wil dat op Vlaams niveau drie maatregelen genomen worden. In de eerste plaats gaat het om de verlaging van de tarieven, zodat komaf gemaakt wordt met het tarief van 65 procent. Daarnaast moet de berekeningswijze voor iedereen dezelfde zijn. Ten slotte wil Open Vld dat bij het verlies van een partner alles wat in gemeenschap is opgebouwd of verdiend volledig vrijgesteld wordt van erfbelasting.

nieuws

cult

zine