Vrijdag 13/12/2019

CD&V

Ook Walter ‘kabouter Plop’ De Donder wil CD&V leiden

AFFLIGEM: Walter De Donder in zijn burgemeesterskabinet in Affligem. Beeld Mozkito

Ook Walter De Donder, de burgemeester van Affligem én de burgemeester van Samson & Gert doet een gooi naar het voorzitterschap van CD&V. Hij is al de vijfde kandidaat-voorzitter, na Vincent Van Peteghem, Katrien Partyka, Raf Terwingen en Sammy Mahdi.

De Donder (58) is bij het grote publiek vooral bekend als ‘kabouter Plop’ en ‘meneer de burgemeester’ in Samson & Gert, maar hij is al sinds 2000 politiek actief.  In 2011 werd hij burgemeester van Affligem. De Donder deed van op een strijdplaats al verschillende keren mee aan de parlementsverkiezingen, maar haalde nog nooit een zetel. 

 In een videoboodschap op YouTube legt De Donder uit waarom hij zich kandidaat stelt. “Ik ben bezorgd om onze partij, ik ben bezorgd om CD&V. Omdat de stem van de Dorpstraat niet luid genoeg klinkt in de Wetstraat. De mensen begrijpen het niet goed meer waarover het gaat, en als je het niet begrijpt, dan ben je het vertrouwen kwijt. Ik wil mij engageren voor onze partij. Ik wil mij inzetten voor CD&V, opdat er binnen CD&V beter geluisterd zou worden naar de Dorpstraat”, zegt De Donder.

De Donder vindt dat CD&V de “tegenstellingen (moet) overstijgen” en aan “kruispuntdenken” moet doen. “We moeten met elkaar in dialoog gaan. En daar waar we samen in dialoog gaan, gaat er creativiteit ontstaan en gaat uw stem uit de Dorpstraat luid genoeg klinken in de Wetstraat”, zo zegt De Donder in zijn videoboodschap.

“Ik ga aan de slag op de manier waarop ik als burgemeester te werk ga: door eerst goed te luisteren, door uit te leggen hoe de vork aan de steel zit, opnieuw te luisteren en door dan te beslissen. We gaan dit doen op straat en online, want de wereld staat niet stil. Ook op deze manier wil ik samen met onze leden onze partij dynamiseren”, besluit De Donder.

Beeld Kristof Ghyselinck
De Donder als ‘kabouter Plop’ Beeld BELGA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234