N-VA

N-VA zet lokaal bestuurslid aan de deur na ongepaste Facebook-post

2 © BELGA

De lokale N-VA-afdeling van Beringen heeft bestuurslid Jimmy Moons uit de partij gezet. Hij had over ex-VRT-journalist Johan De Poorter op Facebook gepost dat de vluchtelingen uit het Maximiliaanpark "hem en zijn vriendinnen en dochters maar eens goed moesten verkrachten." 

2 © rv

N-VA-Kamerlid Werner Janssen, ook fractieleider in de gemeenteraad van Beringen, bevestigt aan Knack dat er meteen een procedure tegen Moons werd opgestart. "De lokale afdeling heeft beslist dat dit niet door de beugel kan. Zijn partijkaart wordt ingetrokken", klinkt het stellig.

Moons ging eerder deze week zwaar uit de bocht toen hij een artikel over ex-VRT-journalist Johan Depoortere op Facebook van commentaar voorzag. I
n Humo had die gezegd dat hij zijn 'middenvinger' naar Theo Francken uitstak door zelf vluchtelingen uit het Maximiliaanpark op te vangen. "Dat ze hem en zijn vriendinnen, dochters maar eens goed verkrachten, dan weet hij weer waarom dat volk niet deugd (sic)", schreef hij daarbij.

Compleet ongepast, oordeelde de partij. "Indien er zulke tweets of commentaren verschijnen, wordt de standaardprocedure gestart", zegt Janssen. "Wij nemen dat niet, en wij zetten die mensen uit de partij. Ik denk dat andere partijen daar een voorbeeld aan kunnen nemen."

nieuws

cult

zine