Regeringscrisis

N-VA: “Als de premier opstijgt naar Marrakech, stappen wij uit de regering”

- Roel Wauters - Bron: Eigen berichtgeving
1 Jan Jambon, Bart De Wever en Theo Francken op de N-VA-persconferentie na de ministerraad. © Photo News

N-VA trekt zijn conclusies en wenst geen deel meer uit te maken van de federale regering. De partij pikt het niet dat ons land het VN-migratiepact goedkeurt. “De premier heeft gevochten, maar is uitgelachen door zijn coalitiepartners.”

Share

‘Dat de andere partijen dit evidente compromis laten liggen en in plaats daarvan voor de chaos kiezen, gaat er bij mij niet in’

Bart De Wever

“Premier Michel zal het vliegtuig opstappen als leider van de Zweedse regering, maar hij zal landen als die van de Marrakech-coalitie.” Het is genoeg geweest, zei N-VA-voorzitter Bart De Wever op een persconferentie waar hij het ontslag van zijn regeringsleden aankondigde. Omdat premier Michel samen met CD&V en Open Vld blijft doorzetten om het VN-migratiepact goed te keuren, is de N-VA de facto uit de regering gezet.

De teerling werd vanavond geworpen op de lang aangekondigde “finale ministerraad”. Die vond uiteindelijk om 20u vanavond plaats, nadat er een hele dag lang gespeculeerd was over het al dan niet samenkomen van de topministers.

nieuws

cult

zine