Gent

Migrantenorganisaties dreigen Gentse sp.a de rug toe te keren: “Houden geen rekening met onze stemmen”

- Dieter Bauwens - Bron: eigen berichtgeving
1 Verschillende etnische organisaties noemen het vertrek van Tapmaz uit de politiek antidemocratisch en dreigen hun steun voor de sp.a op te zeggen. © BELGA

Achttien migrantenorganisaties uit Gent zijn er niet over te spreken dat de sp.a vanaf januari niet langer een schepen met een migratieachtergrond zal hebben. Ze verwijten de partij een “antidemocratische houding” en dreigen ermee hun steun voor de sp.a publiekelijk op te zeggen.

Vorige week kondigde Resul Tapmaz, de afgelopen negen jaar schepen voor de sp.a, zijn vertrek uit de politiek aan. Hij nam die beslissing naar eigen zeggen om persoonlijke redenen, maar achttien socio-culturele organisaties twijfelen aan die woorden. Volgens hen is Tapmaz door de sp.a uit de politiek geduwd. “Het doet vooral veel pijn dat de sp.a, een partij die het tot vandaag opnam voor gelijke rechten, een persoon als Resul Tapmaz via politieke spelletjes zomaar opzijschuift zonder rekening te houden met zijn stemmenaantal”, schrijven ze in een persbericht.

nieuws

cult

zine